9 av 10 vet ikke at de kjører mer
miljøvennlig på bensin og diesel

Biodrivstoff gir utslippskutt

Biodrivstoff innblandet i bensin og diesel er det mest effektive virkemiddelet for å redusere klimautslipp langs norske veier. Men 9 av 10 nordmenn vet ikke at de kjører mer miljøvennlig enn før.

Foto: Terje Borud

Det viser en undersøkelse foretatt av Respons Analyse på vegne av Circle K.

Visste du at hele 20 prosent av all bensin og diesel som selges i Norge består av biodrivstoff? Det betyr at alle kjører mer miljøvennlig enn før – enten de kjører elektrisk eller på flytende drivstoff.

Visste du at over 90 prosent av personbilene i Norge kjører på bensin eller diesel?
Ifølge undersøkelsen sier 58 prosent av bilistene at de kommer til å kjøre elbil innen fem år. Likevel tror bare halvparten at Norge rekker ambisjonen om å avskaffe nybilsalg av bensin- og dieselbiler i 2025.

Alle bensinbiler er godkjent for å bruke bensin tilsatt inntil 5 prosent bioetanol.

Fremtiden er både flytende og elektrisk
– Vår ambisjon er å redusere utslippene til alle som ferdes langs norske veier. Vi er i full gang med å dekke hele landet med ladestasjoner, og tilbyr også hjemmelading. Samtidig kommer bilistene til å være avhengige av flytende drivstoff i mange år fremover. Dette gjelder særlig i distriktene, hvor omstillingen til elbiler naturlig vil ta lengre tid enn i byene, sier Anders Kleve Svela, kategorisjef for drivstoff i Circle K.

Klikk her for å ta quiz om biodrivstoff og vinn gavekort på miles® drivstoff.

Visste du at ...

  • 87 % av norske bilister ikke vet at all bensin og diesel inneholder biodrivstoff?
  • 92 % av befolkningen anser seg selv som miljøbevisste og ønsker å ta fornuftige valg i hverdagen?
  • Levetiden til en personbil er over 18 år?
  • 1 av 3 tror de fortsatt kjører bensin- eller dieselbil i 2025?

Hva er biodrivstoff?
Biodrivstoff er en fellesbetegnelse på drivstoff framstilt av biologisk materiale eller avfall. Når vi erstatter ikke-fornybart drivstoff med biodrivstoff reduseres klimagassutslippene fra veitrafikken betraktelig.

Det biodrivstoffet som gir best miljøgevinst, er såkalt avansert biodrivstoff. Dette er biodrivstoff som er fremstilt av rester og avfall, og kan redusere CO2-utslippene med 80-90 prosent sammenlignet med fossilt drivstoff.

Alt biodrivstoff i bensin eller diesel som leveres av Circle K er dokumentert bærekraftig og i henhold til den norske produktforskriften og EUs fornybardirektiv.

Circle K har aldri brukt palmeoljebasert biodrivstoff.

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler på circlek.no. Les mer om informasjonskapsler på circlek.no.