Nå kjører alle mer miljøvennlig

6 av 10 bilister tror de kommer til å kjøre elbil om 5 år. Men også de som fortsetter å bruke bensin- eller dieselbilen kjører med stadig lavere utslipp.

Fra 1. januar 2020 skal 20 prosent av alt drivstoff som selges i Norge bestå av fornybart biodrivstoff. Det betyr at alle kjører mer miljøvennlig enn før, enten de kjører elektrisk eller på flytende drivstoff.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Circle K er dette en godt bevart hemmelighet: Nesten 9 av 10 bilister er ikke klar over at de fyller biodrivstoff på tanken. Blant de yngste bilistene er tallet enda høyere.

– I fremtiden kjører flere elektrisk, men selv i elbilnasjonen Norge kommer vi til å bruke biler med forbrenningsmotorer i flere tiår fremover. Derfor er biodrivstoff en viktig medspiller for elbilene i det grønne skiftet på veien, sier Anders Kleve Svela, kategorisjef for drivstoff i Circle K.

Foreløpig høyere utslippskutt enn elbilene
Norge har ambisjon om at alt nybilsalg skal bestå av nullutslippsbiler fra 2025, men fortsatt har 90 prosent av bilparken i Norge vanlig forbrenningsmotor. Når alle disse bilene fylles med mer fornybart biodrivstoff reduseres klimagassutslippene fra veitrafikken betraktelig.

Status per i dag er at biodrivstoff som blandes inn i helt vanlig diesel og bensin, gir om lag dobbelt så høye utslippskutt som gevinsten av alle elbilene i Norge.

– Vår ambisjon er å redusere utslipp på veiene. Derfor er vi i full gang med å dekke landet med ladestasjoner og tilbyr hjemmelading til alle elbilister. Samtidig skal vi levere drivstoff som er så effektivt og miljøvennlig som mulig, sier Anders Kleve Svela.

Klikk her for å ta quiz om biodrivstoff og vinn gavekort på miles® drivstoff.

Foto: Terje Borud

Visste du at ...

  • 92 prosent av befolkningen anser seg som miljøbevisste?
  • Gjennomsnittlig levetid på en bil er over 18 år?
  • Over 90 prosent av bilene på veien kjører på bensin og diesel?
  • Biodrivstoff bidrar til redusert CO2-utslipp sammenlignet med fossilt drivstoff?

Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler på circlek.no. Les mer om informasjonskapsler på circlek.no.